Lichtzinnige verhalen voor bij de limonade

in your livingroom #3

We won the public prize of Hoogtij #29!!
Congratulations to Vicky Kooman & Simon Oosterhuis!
And thank you all for voting!

De stemmen zijn geteld en er is een overtuigende winnaar uitgekomen: In your living room! Gefeliciteerd! Dit nieuwe initiatief wist de bezoekers te verrassen en inspireren met een vernieuwend concept. Enkele van de enthousiaste reacties:

“Verreweg de meest verrassende ervaring op een onverwachte locatie”

“Een mooi concept, een tentoonstelling in je woonkamer”

“Het pusht de grenzen van de Beeldende Kunst”

“De intimiteit, er ontstaat een soort van spanning”

“Laagdrempelig, hoge kwaliteit”

Simon Oosterhuis & Vicky Kooman

Tijd lijkt eindeloos deze verstikkende avond.
Alles en iedereen wacht af.
Niet meer in staat om iets te doen zit ik in een campingstoel die mijn benen aan elkaar plakt.
Campingstoelen zitten niet lekker.
Mijn ouders zijn zwijgzaam.

date: 01.06.2012
place: van Hogendorpstraat 115, den haag

In een haagse woning was een diepgroen fluwelen doek gespannen, dat het publiek afschermde van de kunstenaars. Hun aanwezigheid was echter des te sterker voelbaar door de stemmen van het duo, die elkaar afwisselden in het vertellen van verhalen. Dit werkte zowel vervreemdend als knus, en de toeschouwer kreeg het gevoel te zijn beland in een surreële voorleessessie. Oosterhuis’ diepe bariton, die klonk als een jachthoorn in de mist, contrasteerde prettig met Koomans heldere vrouwenstem. Zelfgeschreven stukken en snippers uit de wereldliteratuur mengden tot een narratieve lappendeken die neigt naar schyzofrenie. In deze verwarring doemden overeenkomsten en tegenstellingen in toon, cadans, plot, allusie en beeldtaal op, en de verbeelding kon vrijuit rondwaren, zelf de stukjes telkens opnieuw leggen van een puzzel zonder oplossing. Lichtzinnige Verhalen voor bij de Limonade was een verrassend effectieve voorstelling, die de mogelijkheden van de huiskamer én van crossover art oprekte.

IMG_3154

IMG_3102

IMG_3126groot

IMG_3143